Drónvideó - Elysée Bistro

"El tudnál repülni az étteremben a konyhától a pult felett az ajtón ki, majd fel?" Mindezt ebédidőben egy tömött étteremben.

Drónvideó szolgáltatásunk kiváló arra, hogy hangulatot adjunk át, bemutassuk a környezetet!

A videó különlegessége, hogy még az éttermen belüli belső felvételek is drónnal készültek. Le is vert minket a víz a helyszínen rögtönzött megrendelői ötlettől, hogy drónnal egy forgalmas vendéglátóhely belső terében repüljünk. A kérés konkrétan az volt, hogy repüljünk ki a konyha elől a pult felett a felszolgáló előtt, majd ki az ajtón és emelkedve, távolodva mutassuk be a környéket, de a Parlament épülete nem lehet benne, mert reklámhoz nem lehet felhasználni.

Egy dolog biztos volt, hogy nem repülünk a vendégek között, mert életveszélyes! A következő mentő ötlet merült fel. A Hasselblad lencsés géppel sötétebb fényviszonyok között is jó drónvideót lehet készíteni. Kézben tartott drónnal kisétálunk az étteremből, majd itt lesz egy vágás. Majd a másik drónnal a kinti fényviszonyokhoz (tűző nap, és a Parlament fehér épülete, a víz, a járda, szóval minden ontja a fényt) igazított beállításokkal és ahhoz igazodó ND szűrővel felrepülünk hátra arról a pontról, ahol az előző drónnal abbahagytuk. A repülést nem lehetett ideális szögből megoldani, mert a 2-es villamos vezetéke pont útban volt, illetve volt még egy nagyobb fa is.

A Parlament környéke NO-FLY zóna, így az engedélyek beszerzése vagy másfél hónapnyi sóhivatalokat megszégyenítő bürokratikus ügyintézés volt. Ennek birtokában már a DJI supportja gyakorlatilag két óra alatt elküldte a zóna feloldását a gépeinkre. Tehát feloldottuk a légteret a Budapest ATS-nél, egyeztettünk a Parlamenti őrséggel, kezdhettünk is dolgozni…

A megrendelő kérésének megfelelő filmet egy nagyon szűken repülhető részen lehetett csak elkészíteni. Az ideális repülési íven órákat próbálkoztunk, mire sikerült úgy filmezni, ahogy az elvárás szólt. Az éttermen át, majd ki az étteremből meredeken felfelé a vezetékek előtt, de az étterem látszódjon, minél kevésbé a ponyva. Ez után már sima ügy volt felfelé hátrálva repülni. A drónvideó végét a két villamos étterem előtti összetalálkozása adta abban a pillanatban, amikor még a Parlament épülete nem látszott. (nem lehet reklámozásra használni) Volt, hogy egész jó lett a film, de a villamos nem jött, nem akkor jött, nem úgy jött… Végül csak sikerült a drónvideóval a hely hangulatát elkapni. Az étterem szuper, menjetek el, próbáljátok ki!
A felvételek DJI Mavic 2 PRO és Mavic 2 Zoom-mal készültek.

Hibák: Talán kicsit erősebb ND szűrő kellett volna, mert a 8-as ND-vel túl rikító itt-ott. A 16-os ND-vel túl sötét volt a teraszon lévő ponyva alatt. A déli időszak kötött volt. A kifelé „repülésnél” picit látszik a smooth mozgás hiánya, de a mentségünk, hogy nem készültünk belső felvételekre, nem is volt róla előzetesen szó, de igyekeztünk megfelelni az elvárásoknak.

Köszönjük a lehetőséget az étterem vezetőségének, hogy ilyen különleges helyen dolgozhattunk!

A videó lejátszó jobb alsó sarkában hozzáférsz a beállításokhoz a fogaskerék ikonra kattintva. Itt a minőségre kattintva át tudod állítani az alapértelmezett beállítást. A magasabb pixelszám a jobb minőséget jelöli, de mobilnetet használva vigyázz, az adatforgalmadat is jobban fogyasztja!

euDRONE Drónvideó

[email protected]

+36 20 257 8377

facebook oldalunk

Telefonon elérhetőek vagyunk hétfőtől vasárnapig 9-19 óráig. Ennél korábbi, vagy későbbi időpontban kérlek inkább írj sms-t, vagy e-mailt.

Pilótáink tagjai a Magyar Nemzeti Drón Szövetségnek

Ajánlat kérés

7 + 9 =

Az űrlap elküldése után az adataidat az adatkezelési tájékoztató alapján kezeljük.